söndag, september 09, 2007

Berömmelse

Det blev lite stressigt till Hammersmith men till slut kom vi dit och anslöt oss till den förväntansfulla skaran utanför.


Jag ser kanske inte jätteglad ut, men det var jag. Förmannen Robin Ince var mer underhållande än Lenny Norman när Eddie Izzard uppträder på Cirkus, men kunde naturligtvis inte mäta sig med kvällens huvudattraktion. Men hur ska han kunna göra det när Ricky låter ledmotivet ur Fame ljuda ur högtalarna minuterna innan han äntrar scenen ur en rökfylld ridå, iförd kungakrona och mantel.


Framför en fond som skulle göra självaste Hives avundsjuka har han innan showen är över hunnit diskutera Hitler, varför man inte ska fråga våldäktsoffer om priset för en svarttaxi, hur kroniskt trötthetssyndrom är ett annat ord för lathet och att han vägrar göra välgörenhet för överviktiga människor (it's not a disease).


Men han gör det på det där icke-upprörande sättet som bara Ricky Gervais behärskar. Han kan konsten att bryta mot alla tabu därför att han menar det han säger, och samtidigt inte. Showen är slut alldeles för fort, och tur är det väl att det snart är jul och tid för Extras - Christmas Special.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du är så i svängen Aron!

Camilla sa...

åh. jag hade velat se.

ART IS BUSINESS sa...

"Varför man inte ska fråga våldäktsoffer om priset för en svarttaxi", vad sa han sedan? Blev det för rått eller kunde han skämta om det utan att falla på magen?

Aron sa...

Som sagt gör han det på ett icke-upprörande sätt. Det gick absolut att skämta om, men skämtet utgick från en brittisk infomercial som ska skrämma bort folk från att åka svarttaxi.

Reklamen går i princip: Vill du veta priset för en svarttaxi? Åk till akuten och fråga första våldäktsoffer? vilket han citerade för att sedan på bästa Gervais-manér: "Not a good idea!"

Tommy sa...

Hade velat sett som fan. Väger upp det med att se Pablo Fracisco på torsdag.