onsdag, september 12, 2007

Ingresser

Avstängde Expressen-reportern gästade Metro för lära ut journalistik. Under en miniutbildning lät Niklas Svensson Metro-journalisterna skriva ingresser till hans egna artiklar.

En timme idag gick åt till att lära sig konsten att skriva kärnfulla, skojiga och intresseväckande ingresser. Ingresser är det nya nedryckare på Metro. Och Per Gunne var inte nöjd med de första trevande försöken. Vi på Metro Teknik är fortfarande förskonade från de fetade inledningarnas värld, men kanske kommer de drabba oss inom en snar framtid. Fast inte skulle väl det vara så illa, ungefär halva tiden på JMK har väl gått åt till just detta.

Tråkigt att Nikas inte istället lärde oss införskaffa hemliga lösenord och spionera på våra kära riksdagspartistrategier.

En rolig gammal "Hallå där MUF-ordförande Fredrik Reinfeldt" visade han oss dock. Där den lille Alfons Åberg ville se en borgelig regeringen med ungt blod och färre miljonärer. Hur gick det med de planerna?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det gick väl rätt bra med de planerna? Tobbe Billström får knappt handla på systemet. Fast en del rikingar finns det förstås /Hardy

Aron sa...

Nja, jag vet inte. Fyra statsråd under 40. Och tre av dem med nöd och näppe. Billström är söt, visst.